Έξαλλος ο Ορμπάν: «Σκανδαλώδης και απαράδεκτη» η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

206

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατήγγειλε ως «σκανδαλώδη και απαράδεκτη» την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή μεγάλου προστίμου στη Βουδαπέστη για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου.

ΕΕ: Επιβολή προστίμου στην Ουγγαρία για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο στο θέμα του ασύλου

«Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως (!!!) για το γεγονός ότι υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «σκανδαλώδες και απαράδεκτο», δήλωσε ο εθνικιστής Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν στο Χ (πρώην Twitter).

«Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες τους», πρόσθεσε.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε σήμερα την Ουγγαρία σε καταβολή εφ’ άπαξ προστίμου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ και ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο στο θέμα του ασύλου.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Βουδαπέστη – υπό την ηγεσία του Ορμπάν – δεν εκτέλεσε μία από τις αποφάσεις του που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο 2020, με την οποία η Ουγγαρία καταδικάσθηκε για παραβίαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως ως προς τις διαδικασίες που έχουν σχέση με τον χορήγηση διεθνούς προστασίας και την επιστροφή των υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς άδεια παραμονής.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: OnAlert.GR