Εξελίξεις στην υπόθεση του ιερέα με το «βιτριόλι»: Απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία

 

 

Σε μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή προχώρησε η ανακρίτρια που χειρίζεται την έρευνα για την επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες από έναν 35χρονο υπό καθαίρεση ιερέα τον περασμένο Ιούνιο.

 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενημερώθηκε το πρωί για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει τις συμπληρωματικές εξηγήσεις του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της ανακρίτριας είχαν οι καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε:

 

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

 

Ο κατηγορούμενος όταν είχε συλληφθεί είχε δηλώσει μετανιωμένος και είχε υποστηρίξει ότι το καυστικό υγρό το είχε για να κάνει κακό στον εαυτό του εφόσον οι Μητροπολίτες που μετείχαν στο εκκλησιαστικό δικαστήριο αποφάσιζαν την καθαίρεσή του.