Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για αρχηγό ακόμη και τον Ιούλιο σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

2392

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίσπευση των εκλογικών διαδικασιών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον Ιούλιο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρουν στο ΕΡΤNews συνεργάτες του. Oι εξελίξεις θα σταθμιστούν, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Για την ώρα, πρόκειται να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.  Οπως όλα δείχνουν, αποφάσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ κρίσιμη για τις επερχόμενες εξελίξεις είναι η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται στο τέλος Ιουνίου. Και θεωρείται κρίσιμη διότι εκεί θα δείξουν όσοι αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη αν έχουν με το μέρος τους το 1/3 που απαιτείται για να τεθεί θέμα διεξαγωγής εκτάκτου Συνεδρίου.

Σήμερα ωστόσο, τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζουν μόνο οι στενοί του συνεργάτες και όσοι αναδείχθηκαν από αυτόν (Π. Δουδωνής, Δ. Μάντζος, Γιάννης Μανιάτης, Θόδωρος Ζαγοράκης κ.ά.), καθώς για διαφορετικούς λόγους στελέχη που στήριζαν τον πρόεδρο (Μιχ. Κατρίνης, Λία Λιακούλη, Οδ. Κωνσταντινόπουλος κ.ά.) δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις και να είναι υπέρ της εκκίνησης των διαδικασιών. Πρέπει ακόμα να επισημανθεί ότι η προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να υποβαθμίσει το όλο θέμα σε προσωπικές προσδοκίες κάποιων στελεχών, τονίζοντας ότι σημασία δεν έχει η εναλλαγή προσώπων κ.λπ., δεν… περνάει προς τα κάτω.

«Στόχος στρατηγικός, πολιτικός, ψυχολογικός ήταν να είμαστε δεύτερο κόμμα. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε», είπε χθες ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είχε χαρακτηρίσει πολιτική αποτυχία την απώλεια της δεύτερης θέσης. «Εχουμε δουλειά να κάνουμε πρώτα. Αν δεν κάνουμε σωστή αποτύπωση του αποτελέσματος, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα. Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να πορεύεται έτσι χωρίς να κάνει απόλυτη καταγραφή τού τι πήγε λάθος, όποιος και να εκλεγεί αρχηγός αύριο του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει έναν δρόμο που δεν μας έχει φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», απάντησε ο κ. Γερουλάνος στο ερώτημα αν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος και κατέληξε: «Η ομάδα που νικάει έχει αρχηγό, μια ομάδα που μπορεί να στηρίξει και ένα πρόγραμμα που μπορεί να εμπνεύσει. Δεν είναι τίποτα στο απυρόβλητο. Υπάρχει μια τρομερή ευκαιρία, θα συνεχίσουμε έτσι ή θα κάνουμε αλλαγές; Αυτά θα τα δούμε στα όργανα».

Πηγή: Eleftherostypos.GR