Εξιχνιάστηκαν κλοπές μεταλλικών κάδων από δήμους του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης

159

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων, που έγιναν σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άνδρες ηλικίας 39, 40 και 44 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της 22 προς 23 Ιουνίου 2024, εντοπίστηκαν οι 2 από τους προαναφερόμενους άνδρες (ο 39χρονος και ο 40χρονος)να χρησιμοποιούν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του 44χρονου και να μεταφέρουν σε χώρο που διατηρούσε ο ίδιος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναν μεγάλο δημοτικό μεταλλικό κάδο, που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από περιοχή του Κιλκίς.

Με τον ίδιο τρόπο, την 15 Ιουνίου 2024, αφαίρεσαν 3 μεγάλους δημοτικούς μεταλλικούς κάδους, από περιοχές του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη.

Οι παραπάνω κλεμμένοι κάδοι βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που έγινε στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 7 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι, για τους οποίους ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες, δρώντας στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας, αφαιρούσαν δημοτικούς κάδους και τους μεταποιούσαν, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους έναντι χρηματικής αμοιβής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι 2 προαναφερόμενοι άνδρες το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 16 Ιανουαρίου 2022, αφαίρεσαν άλλους 7 μεγάλους μεταλλικούς κάδους, από διάφορες περιοχές του Κιλκίς.

Το παραπάνω φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.140 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: thessnews.gr