Ευθείες απειλές του αντιπροέδρου του AKP: “ΟΙ ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε νέα Ουκρανία”!

Επίθεση κατά της Ελλάδας για τις αμερικανικές βάσεις και τους νέους εξοπλισμούς, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς.

Μιλώντας στο CNN Turk, διερωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσες πολλές αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και γιατί τα ελληνικά νησιά είναι εξοπλισμένα.

«Τόσες πολλές αμερικανικές βάσεις και εξοπλισμένα ελληνικά νησιά, μα για όνομα του Θεού ποια είναι η αιτιολογία για αυτά ; Ποιες ανάγκες ασφάλειες του ΝΑΤΟ θα καλύψουν ;» διερωτήθηκε ο Kουρτουλμούς, συνεχίζοντας : «Μήπως θα χρησιμοποιηθούν κατα της Ρωσίας ; Όλα αυτά είναι φανερά. Η Τουρκία αντιλαμβάνεται πως όλη αυτή η οχύρωση γύρω της δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετη».

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚP, υποστήριξε πως η Τουρκία «πολιορκείται» από (αμερικανικές) βάσεις «μπροστά στη μύτη της» με στόχο να βρίσκεται διαρκώς υπό εξωτερική πίεση.

«Πρόκειται για στοιχεία απειλής κατά της Τουρκίας, για έμπρακτα στοιχεία πολιορκίας της Τουρκίας και για διατήρηση της εξωτερικής πίεσης σε βάρος της . Μα τι δουλειά έχουν αυτές οι βάσεις μπροστά στη μύτη μας ; Μα για όνομα του Θεού, ποιον θα προστατέψουν ; Ποιον και από ποιον θα προστατέψουν ;» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Τζοσκούν Μπασμπούγ, ο οποίος υποστήριξε πως : «Οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε νέα Ουκρανία» και τον Μητσοτάκη σε νέο … Ζελένσκι.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sabah o Μπασμπούγ, ανέφερε προκλητικά : «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ένα νέο παιχνίδι μέσω της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια νέα Ουκρανία. Ετοιμάζουν τον Μητσοτάκη για τον ρόλο του Ζελέσκι. Υπάρχει μια βρώμικη παγίδα εδώ. Γίνεται υπό την πίεση ανησυχιών για την ασφάλεια, αλλά το παρασκήνιο είναι εντελώς διαφορετικό» δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr