Φάουτσι: Το διάστημα ανάμεσα στις 2 δόσεις του εμβολίου μπορεί να παραταθεί

Φάουτσι

Ο Άντονι Φάουτσι δίνει περιθώριο έως και 6 εβδομάδες από την πρώτη δόση.

Mια δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να χορηγηθεί έως και έξι εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι των δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις που δεν θα καθίσταται δυνατό να γίνουν αμέσως οι εμβολιασμοί.

Τρεις εβδομάδες το σύνηθες προτεινόμενο διάστημα 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προτεινόμενο διάστημα μεταξύ των δόσεων που φθάνει τις τρεις εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer και τις τέσσερις εβδομάδες για το εμβόλιο της Moderna θα πρέπει να τηρείται, ανέφεραν τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC) στις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσαν χθες.

Ωστόσο, «κάποιες φορές η κατάσταση είναι τεταμένη, όπου είναι δύσκολο να είναι ακριβώς στην ώρα του», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φάουτσι σήμερα στο CNN. «Δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα με αυτό (τη σύσταση των έξι εβδομάδων) εάν η κατάσταση επί τόπου σημαίνει ότι η πίεση είναι τέτοια που δεν μπορείς να έχεις 28 ημέρες ή 21 ημέρες», δήλωσε ο Φάουτσι.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να τοποθετεί τις δόσεις σε απόσταση έως και 12 εβδομάδων, παρά τα περιορισμένα στοιχεία, λέγοντας ότι η κίνηση μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να λάβουν μια πρώτη προστασία.