Ferrari: Πυρετώδεις δοκιμές για το SUV Purosangue και τον αντικαταστάτη της LaFerrari (Pics)

Ferrari Purosangue and LaFerrari 2 mules

Οι μηχανικοί του Maranello χρησιμοποιούν ειδικά διαμορφωμένο αμάξωμα μιας Maserati Levante για να δοκιμάσουν το πρώτο SUV της Ferrari, παράλληλα τις τελευταίες ημέρες έχει εντοπιστεί και το πρώτο δοκιμαστικό μουλάρι του διαδόχου της Ferrari LaFerrari.

Όπως γνωρίζουμε, για πρώτη φορά, η Ferrari θα λανσάρει το πρώτο της SUV στην αγορά με το όνομα Ferrari Purosangue.  Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2022. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να επηρεάσει την εικόνα της ιστορικής μάρκας Modena, αλλά τώρα έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα πολυτελή SUV διαφορετικών εμπορικών σημάτων και πολλά από αυτά τα μοντέλα είναι σε θέση να εγγυηθούν μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Τους τελευταίους μήνες, πολλά βίντεο και φωτογραφίες κατασκοπείας της Purosangue έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.  Το τελευταίο πρωτότυπο που εντοπίστηκε στο δρόμο φαίνεται να έχει το σώμα της Maserati Levante αλλά τροποποιήθηκε με μερικά επιπλέον αεροδυναμικά στοιχεία.  Το καμουφλάζ κάνει αυτό το δοκιμαστικό αυτοκίνητο να μοιάζει πολύ με μια Porsche Panamera, με ένα ελαφρώς κεκλιμένο οπίσθιο στυλ fastback παρόμοιο με τα SUV coupe που προσφέρουν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes.

Ferrari Purosangue: Το πρωτότυπο φαίνεται να έχει το αμάξωμα της Maserati Levante

Εάν αυτό το αμάξωμα της Levante δείχνει τον τελικό σχεδιασμό της Ferrari Purosangue, τότε τα πίσω καθίσματα μπορεί να μην είναι τόσο άνετα.  Η κεκλιμένη οροφή θα καταστήσει πιθανότατα δύσκολο για άτομα συγκεκριμένου ύψους να επιβιβαστούν στο όχημα.

Άλλα χαρακτηριστικά που μπορούμε να δούμε από αυτές τις εικόνες είναι το σύστημα πέδησης από άνθρακα-κεραμικό υλικό και η απόληξη της διπλής εξάτμισης.  Προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της Purosangue.

Προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου επιβεβαίωσαν την παρουσία κάτω από το καπό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά οι πρόσφατες φήμες αποκάλυψαν ότι η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από ένα V12, ένα turbo V8 και ακόμη ένα υβριδικό V6.

Πιθανώς, η Ferrari Purosangue θα είναι εξοπλισμένη με τετρακίνηση και επαρκή ισχύ για να αντικατοπτρίζει τους κανόνες της αυτοκινητοβιομηχανίας της Modena.  Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε μερικές ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο SUV του Maranello.

Στα σκαριά ο αντικαταστάτης της LaFerrari

Παράλληλα τις τελευταίες μέρες γύρω από το Maranello εντοπίστηκε το πρώτο δοκιμαστικό μουλάρι του διαδόχου της Ferrari LaFerrari.  Προφανώς, δεν είμαστε 100% σίγουροι αν είναι αυτό το μοντέλο.  Ωστόσο, αυτό το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο έχει χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι πρόκειται για ένα παρόμοιο μοντέλο με την LaFerrari. Συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού μηχανικού συστήματος, αυτό το μουλάρι διαθέτει πολλά αυτοκόλλητα προειδοποίησης για ηλεκτρικό κίνδυνο.

Ένα μυστηριώδες πρωτότυπο που μοιάζει με μια νέα Ferrari LaFerrari έχει εντοπιστεί στο Maranello

Αν και αυτό με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει με μια κανονική καμουφλαρισμένη Ferrari LaFerrari, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν ότι αντιμετωπίζουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο.  Για παράδειγμα, αν κοιτάξουμε προσεκτικά το σώμα του μοντέλου, μπορούμε να βρούμε διαφορές σχεδόν σε όλο το αμάξωμα.  Το μπροστινό μέρος είναι παρόμοιο, αλλά και ο προφυλακτήρας και το μπροστινό καπό είναι ελαφρώς διαφορετικά.  Στο πλάι βρίσκουμε ελαφρώς τροποποιημένες εισόδους αέρα και καθρέφτες χαμηλότερα τοποθετημένους.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε επίσης ένα προσωρινό παράθυρο με πολύ διαφορετικό μέγεθος από το πρωτότυπο, ένα τροποποιημένο πίσω καπό χωρίς τις συνηθισμένες εισόδους αέρα της Ferrari LaFerrari και έναν πίσω προφυλακτήρα, στον οποίο λείπουν πολλά στοιχεία.  Βάσει αυτού, είναι εύκολο να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο και ότι χρησιμοποιεί μόνο ως μεταμφίεση τμήματα του αμαξώματος της LaFerrari.

Αυτό το αυτοκίνητο είναι ο κληρονόμος της Ferrari LaFerrari και βρίσκεται ακόμη στην πρώτη φάση δοκιμών, εξ ου και το περίπλοκο κοστούμι του, οπότε απομένουν αρκετοί μήνες για να μπορέσουμε να δούμε πιο προηγμένα πρωτότυπα και πολλά άλλα πριν από την παρουσίαση του μοντέλου, το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι απέχει μερικά χρόνια ακόμα.