Φλούδα μπανάνας: Πριν την πετάξετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Σίγουρα είναι αγαπημένο φρούτο πολλών, όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να λατρέψετε την μπανάνα και δεν έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της, αλλά με την φλούδα που πάντα την πετάμε!

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για την υγεία και την ομορφιά.

 

Λεύκανση δοντιών: Τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού της μπανάνας στα δόντια σας κάθε μέρα για περίοδο μίας εβδομάδας και θα δείτε ότι το χαμόγελό σας θα είναι πιο φωτεινό.

Καταπολέμηση της ακμής: Βάλτε μέλι στο εσωτερικό της φλούδας και κάντε εντριβή στην επιδερμίδα σας. Είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί η έξαρση της ακμής και τα σημάδια που αυτή προκαλεί στο πρόσωπό σας.

Πρόληψη ρυτίδων: Η φλούδα της μπανάνας περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα, καθώς την προστατεύουν από τα σημάδια του χρόνου. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, περισσότερο λείο και πιο ελαστικό.

Αναλγητικό: Η φλούδα της μπανάνας μπορεί να σας ανακουφίσει από κάποιο σωματικό πόνο όταν χρησιμοποιηθεί σε εντριβή. Κάντε μασάζ στο σημείο που πονάτε με την φλούδα της μπανάνας για 15 λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι ο πόνος σας θα μειωθεί.

Αντιμετώπιση ψωρίασης: Κάντε απαλές εντριβές για να μειώσετε το αίσθημα φαγούρας (κνησμός) και να περιορίσετε τα συμπτώματα της δερματικής ψωρίασης.

Τσιμπήματα εντόμων: Μπορεί να είναι επώδυνα και να προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Για να την περιορίσετε, κάντε εντριβή στο σημείο με το εσωτερικό του φλοιού της μπανάνας.

Πηγή: Health.com