Φωτιά βάζει το νέο Hyundai i30 N με το κιβώτιο DCT (Pics)

Η Hyundai μας προετοιμάζει για την επερχόμενη γενιά του i30 N, ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρεται για πρώτη φορά και με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Το αγαπημένο Hyundai i30 N συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια παρουσίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους και η κορεατική εταιρεία ετοιμάζει την ανανεωμένη γενιά του, η οποία θα διαθέτει πάνω από όλα την ανάλογη επιθετική και δυναμική εξωτερική εμφάνιση.

Όπως δείχνουν και οι πρώτες teaser εικόνες, το ανανεωμένο i30 N θα διαθέτει μεγαλύτερη εμπρός γρίλια, μεγαλύτερων διαστάσεων προφυλακτήρες και επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED. Το μενού περιλαμβάνει επίσης σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών, οι οποίες είναι μικρότερου βάρους από τις αντίστοιχες του ήδη υπάρχοντος μοντέλου, νέο διαχύτη και στρογγυλές απολήξεις.

Αλλά πέραν των παραπάνω αλλαγών, η σημαντικότερη προσθήκη αφορά την τοποθέτηση ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, το οποίο ήδη υπάρχει στο Veloster N. Επίσης ο οδηγός του i30 N θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του προγράμματος «N Grin Shift», το οποίο αυξάνει στιγμιαία τη ροπή από τα 352 Nm στα 377 Nm, χάρη στη λειτουργία overboost, όπως και το «N Power Shift mode», κάθε φορά που το αυτοκίνητο επιταχύνει με ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στο πεντάλ του γκαζιού.

Κάτω από το καπό παραμένει ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,0 λίτρων που αποδίδει 275 ίππους, στην έκδοση Performance, ενώ παραμένει άγνωστο εάν η Hyundai θα συνεχίσει να προσφέρει τη βασική με τους 250 ίππους.