Φωτιά στη Σταμάτα: Σε σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια μετατράπηκε η προσαγωγή του υπόπτου

774

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για τη φωτιά στη Σταμάτα. Την είδηση έκανε απόψε γνωστή η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η προσαγωγή του υπόπτου για τη φωτιά στη Σταμάτα μετατράπηκε τελικά σε σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανακριτικοί υπάλληλοι της Δ.Α.Ε.Ε. προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, «ως υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε δασικής έκτασης στη Σταμάτα του δήμου Διονύσου Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

 

Η φωτιά στη Σταμάτα όπου καίγονται κάποιες διάσπαρτες εστίες είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο. Νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών της περιοχής, θέτοντας όλους σε πλήρη επαγρύπνηση προκειμένου να μην απειλήσει κανένα σπίτι, καμία περιουσία.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της Σταμάτας έδωσαν επί ώρες μάχη με τις φλόγες, καθώς οι άνεμοι ήταν ισχυροί και υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Με ό,τι μέσο μπορούσαν, προσπαθούσαν να σταματήσουν τις πύρινες γλώσσες πριν μην φτάσουν σε κάποιο σπίτι της περιοχής.