Φωτιές: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Δαδιά – «Καθαρίστε τα οικόπεδα», η έκκληση της Πυροσβεστικής

Φωτιά Πυροσβεστική

Εξακολουθεί να προβληματίζει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, καθώς πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από ακαθάριστα οικόπεδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι έχουν γίνει επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από αυτές από πρόθεση έγιναν το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά με τη φωτιά στη Δαδιά η πυκνή δασική ύλη, οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου, και η δυσκολία πρόσβασης στο δάσος καθώς πρόκειται για περιοχή NATURA, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος τους στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο και επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες.  Στα άλλα μέτωπα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Όπως ανέφερε ο κ., Αρτοποιός έχει αποτραπεί η πιθανότητα να μεταδοθεί η πυρκαγιά από την Α2 ζώνη στην Α1 όπου βρίσκονται οι φωλιές του μαυρόγυπα.

Όσον αφορά στη Λέσβο παρουσιάζει ακόμα πιο βελτιωμένη εικόνα όπου υπάρχει πλέον μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο ανατολικά της Βρίσας.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.