Φρίκη στο Βιετνάμ: Άνδρας σκότωσε την 4χρονη κόρη της συντρόφου του τρυπώντας το κεφάλι της με καρφιά

366

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα βασανιστήρια που πέρασε μέχρι να ξεψυχήσει ένα τρίχρονο κοριτσάκι από τα χέρια του συντρόφου της μητέρας του.

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε σε θάνατο έναν άνδρα για τη σοκαριστική δολοφονία της τρίχρονης κόρης της ερωμένης του, τρυπώντας το κεφάλι του παιδιού με καρφιά.

Το Λαϊκό Δικαστήριο του Ανόι διέταξε την εκτέλεση του 30χρονου ξυλουργού Nguyen Trung Huyen με θανατηφόρο ένεση για τη δολοφονία του κοριτσιού.

Ο Huyen έμενε στο ίδιο σπίτι με το άτυχο παιδί και τη μητέρα του.

Ακτινογραφία από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παιδί δείχνει εννέα καρφιά βαθιά μέσα στο κρανίο της.

Ο Huyen στην απολογία του διηγήθηκε εγωιστικά πως το κορίτσι «επηρέαζε τη ζωή του», γι’ αυτό και την εξαφάνισε βάναυσα για να «μην χρειαστεί να την μεγαλώσει».

Το θύμα ήταν η τρίτη κόρη της Luyen και του πρώην συζύγου της, η οποία ζούσε με τη μητέρα της μετά το διαζύγιο του ζευγαριού πέρυσι.

Ασύλληπτα βασανιστήρια
Από τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Huyen είναι γνωστό ότι βασάνισε το τρομοκρατημένο παιδί τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκασε να πιει φυτοφάρμακο, να καταπιεί καρφιά και της έσπασε τα χέρια στις τρεις πρώτες επιθέσεις.

Στη συνέχεια, στις 17 Ιανουαρίου, τη χαστούκισε επανειλημμένα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, επειδή δεν του απάντησε σε μια ερώτηση που της έκανε. Στη συνέχεια τη βασάνισε με τα καρφιά.

Όταν η μητέρα ανακάλυψε τι είχε συμβεί, πήγε αμέσως την κόρη της όπου το παιδί έπεσε σε κώμα και πέθανε δύο μήνες αργότερα.

Ο Huyen για τις προηγούμενες κακοποιήσεις του παιδιού είχε βρει δικαιολογίες όπως για παράδειγμα ότι είχε υποστεί τροφική δηλητηρίαση. Άλλες φορές, έλεγε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα όσα είχαν συμβεί στο παιδί.

Ο ρόλος της μητέρας
Δεν έγινε γνωστό κατά πόσο η μητέρα γνώριζε τα όσα αποτρόπαια συνέβαιναν μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Οι εισαγγελείς επισήμαναν τις αντιφάσεις της μητέρας στις καταθέσεις της και οι μάρτυρες φέρεται να υπέβαλαν επιβαρυντικές πληροφορίες για εκείνη.

Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον της.

Δεν είναι σαφές αν έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία εκτέλεσης της Huyen ή αν μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Από το 2011, το Βιετνάμ εκτελεί τη θανατική ποινή με θανατηφόρο ένεση.

Στον Huyen επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ηθελημένη πρόκληση σωματικής βλάβης, την οποία δεν θα εκτίσει λόγω της εκτέλεσής του.