Φτιάξτε απολαυστικές σφολιατίνες με πραλίνα

940

Συστατικά

  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 αβγό, για άλειμμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., λίγο, για τη ζύμη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
  • Ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
  • Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα, τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας και διπλώνουμε.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες μέχρι το σημείο που βρίσκεται η κουτάλα. Ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα. Σε αυτό το σημείο, οι άκρες θα είναι κομμένες σε λωρίδες.
  • Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
  • Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ίσιες γραμμές στο κέντρο της σφολιάτας. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
  • Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας μία μία τις λωρίδες και κλείνουμε τις 2 άκρες ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
  • Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε τη σφολιάτα μας.
  • Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
  • Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
  • Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
  • Βάζουμε σε υψηλή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Tip

Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να βάλουμε τις σφολιατίνες στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε όποτε θέλουμε.