Συστατικά
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
- 200 γρ. μασκαρπόνε
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 1 αβγό, για άλειμμα
- αλεύρι γ.ο.χ., λίγο, για τη ζύμη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
- Ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
- Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα, τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας και διπλώνουμε.
- Κόβουμε με το μαχαίρι τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες μέχρι το σημείο που βρίσκεται η κουτάλα. Ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα. Σε αυτό το σημείο, οι άκρες θα είναι κομμένες σε λωρίδες.
- Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
- Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ίσιες γραμμές στο κέντρο της σφολιάτας. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
- Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας μία μία τις λωρίδες και κλείνουμε τις 2 άκρες ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
- Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε τη σφολιάτα μας.
- Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
- Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
- Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
- Βάζουμε σε υψηλή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Tip
Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να βάλουμε τις σφολιατίνες στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε όποτε θέλουμε.