
Επίθεση με μαχαίρια εναντίον δύο δημοτικών αστυνομικών σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Τουλούζης στη Γαλλία, προκαλώντας αναστάτωση, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο δράστης φώναζε «Allahu Akbar» και έκανε προκλητικές χειρονομίες εναντίον τους.
Ο δράστης αρχικά πρόσβαλε και απείλησε τους αστυνομικούς, προτού βγάλει δύο μαχαίρια και τους επιτεθεί. Ο δήμαρχος της Τουλούζης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του άνδρα «τρομοκρατικού χαρακτήρα».
Πώς εξουδετερώθηκε ο δράστης
Σε εικόνες από το περιστατικό διακρίνονται καθαρά οι αστυνομικοί να περικυκλώνουν τον δράστη, οπλισμένοι με τα γκλομπ τους και ένα κάνιστρο δακρυγόνου. Αξιοποιώντας φράχτη εργοταξίου, κατάφεραν να τον περιορίσουν αποτελεσματικά, χωρίς να του αφήσουν καμία διέξοδο.
Prétextant un «renseignement», l’individu a insulté et menacé les policiers avant de brandir deux couteaux. Le maire de Toulouse évoque des «propos à caractère terroriste». Selon les informations du «Figaro», l’agresseur aurait prononcé à multiples reprises «Allahou Akbar». pic.twitter.com/CnCgfjvp9L
— Le Figaro (@Le_Figaro) August 11, 2026
Ανάμεσα στην προσπάθεια εξουδετέρωσής του και στην άμυνά τους απέναντι στις μαχαιριές που δέχθηκαν στον βραχίονα, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να τον ακινητοποιήσουν.

















































