Γαλλίδα υφυπουργός κατηγορείται ότι απέκρυψε σκόπιμα ότι της επετέθησαν μουσουλμάνοι για να μην επωφεληθεί εκλογικά η Λεπέν

214

Μια Γαλλίδα υφυπουργός και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση ενώ αναρτούσαν αφίσες την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τερματίσει οριστικά τον προεκλογικό της αγώνα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος και υποψήφια Πρισκά Τεβενό δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα στο δυτικό προάστιο Μεντόν του Παρισιού που βρίσκεται στο Ο-ντε-Σεν.

Η Τεβενό δεν τραυματίστηκε, αλλά ένα μέλος της ομάδας της υπέστη κάταγμα στο σαγόνι, ενώ η αναπληρώτριά της Βιρζινί Λανλό ξυλοκοπήθηκε επίσης. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Περσί στο Κλαμάρ για να νοσηλευθούν.

Μιλώντας στην Le Parisien, η εκπρόσωπος των Μακρονιστών αποκάλυψε ότι η προεκλογική της ομάδα «βρέθηκε δίπλα σε μια μικρή ομάδα νεαρών», οι οποίοι κατέστρεφαν αφίσες.

Όταν ένας από την ομάδα της φώναξε στους νεαρούς για τους βανδαλισμούς τους, δέχθηκαν «αμέσως επίθεση».

«Όλα συνέβησαν πολύ, πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η Τεβενό, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της Μεντόν.

Τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικας.

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης. Ωστόσο, πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι δράστες είχαν μεταναστευτικό υπόβαθρο και ότι το γεγονός αυτό λογοκρίθηκε σκόπιμα λόγω φόβων ότι θα αύξανε την υποστήριξη προς τον Εθνικό Συναγερμό (RN) της Μαρίν Λεπέν και του Ζορντάν Μπαρντελά ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.

Ο δημοσιογράφος Νταμιάν Ριέ πόσταρε στο X: «Δεν θα το ακούσετε στην τηλεόραση, αλλά ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά της Πρισκά Τεβενό λέγεται Βακίμ, ένας άλλος είναι Ιβοριανός. Θα προσπαθήσουν να κρύψουν την πληροφορία μέχρι την Κυριακή. Ένας υπουργός που δέχεται επίθεση από αποβράσματα… αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το RN».

Το Europe 1 επιβεβαίωσε ότι από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν, οι τρεις έχουν γαλλική υπηκοότητα και ο ένας είναι λαθρομετανάστης από την Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν έχουν δημοσιευθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους τρεις Γάλλους πολίτες.

Ο δημοσιογράφος Αμορί Μπικό της Valeurs Actuelles ανέφερε ότι ένας άνδρας είχε σκίσει αφίσες πριν απευθυνθεί σε πολλά νεαρά κορίτσια της γειτονιάς και κηρύσσοντας το Κοράνι.

«Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προκάλεσαν τις ταραχές πέρυσι», έγραψε, επικαλούμενος μια τοπική πηγή που αναφερόταν σε πολιτικές αναταραχές που προκλήθηκαν από ακτιβιστές που πρόσκεινται στην άκρα αριστερά.

«Οι κάτοικοι είναι λίγο ενοχλημένοι. Δεν καταλαβαίνουν γιατί οι αρχές καταφεύγουν σε συλλήψεις μόνο όταν μια γυναίκα πολιτικός δέχεται επίθεση, ενώ οι ίδιοι υπόκεινται καθημερινά σε αυτή τη συμμορία», πρόσθεσε.

Η ίδια η Τεβενό μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την αντίδρασή τους και επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει την προεκλογική της εκστρατεία μετά την επίθεση.

«Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση. Θα τερματίσω την εκστρατεία μου επί τόπου», έγραψε.

Πηγή: NewsFire.GR