Γεμιστές κοχύλες στον φούρνο από την Δωροθέα Μερκούρη (βίντεο)

642

Μία ιταλική συνταγή με μπεσαμέλ.

 

Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο!
Στη νέα στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», η Δωροθέα θα μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, εύκολα και γρήγορα.

Η συνταγή με ζυμαρικά (κοχύλες) γεμιστά στο φούρνο, ή, στα ιταλικά, Conchiglie Ripiene al Forno μας εντυπωσίασε.

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Για τα κοχύλια

500 γρ. conchiglie μεγάλα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

400 γρ. μανιτάρια champignon

250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι

500 γρ. τομάτες τριμμένες

1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι

1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί

3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα

4-5 φύλλα φρέσκος βασιλικός

Για τη μπεσαμέλ

70 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

500 ml φρέσκο γάλα

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα

Δείτε την εκτέλεση δια χειρός Δωροθέας και πάρτε γραμμή: