Γεωργαντάς: Το plan B για την αναβολή εμβολιασμών λόγω κακοκαιρίας

Έδωσε διευκρινήσεις ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν ραντεβού εμβολιασμού αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούν να μετακινηθούν, δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι κάνεις που θέλει να εμβολιαστεί δε θα μείνει χωρίς στήριξη από την Πολιτεία και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να εξυπηρετηθούν στην κακοκαιρία όσοι πρόκειται να εμβολιαστούν και η μετακίνηση δεν είναι εφικτή. «Θα μπορούν να μπουν ξανά στο σύστημα και να εμβολιαστούν το συντομότερο», τόνισε.

Ο κ Γεωργαντάς σημείωσε ότι αν κάποιος πολίτης δεν βρίσκει τα στοιχεία του στο σύστημα του εμβολιασμού, μπορεί είτε να απευθυνθεί σε ΚΕΠ είτε να διορθώσει το πρόβλημα μέσω της πλατφόρμας. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το σύστημα οδηγεί τους πολίτες όχι στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο αλλά στην πιο κοντινή διαθέσιμη ημερομηνία και υπογράμμισε ότι αν κάποιος θέλει να αλλάξει εμβολιαστικό κέντρο και δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος, μπορεί να πάει κάποιο τρίτο πρόσωπο σε ΚΕΠ ή φαρμακείο χωρίς εξουσιοδότηση αλλά με μια απλή υπεύθυνη δήλωση.