Γεωργιάδης για καύσιμα: Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις

Για τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα μίλησε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε αρχικά πως όσοι επαγγελματίες παίρνουν μηνιαίο λογαριασμό και έχουν μεγάλη κατανάλωση, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν μείωση στον λογαριασμό τους και ότι η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την μείωση των λογαριασμών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, «αλλά δεν θα αφήσουμε τον λαό να δεινοπαθήσει», ενώ όταν ερωτήθηκε αν έρχονται παρεμβάσεις για τα καύσιμα επισήμανε:

«Και για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που ‘πονάει ο κόσμος. Σήμερα ‘πονάει’ στα καύσιμα».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς να φεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους. «Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις» είπε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών και πως «όλα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη».

Απαντώντας, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά».