Γεωργιάδης: Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου

 

 

 

Η αύξηση που υπάρχει στο επίδομα θέρμανσης είναι αρκετή για να καλύψει την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

«Η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου για τα νοικοκυριά και της μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ.

 

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης και το 2022. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «τα μέτρα που έχουμε θεσπίσει είναι μέτρα για το 2021, τα μέτρα για το έτος 2022 θα υπάρχουν στον επόμενο προϋπολογισμό. Εάν με ρωτάτε αν θα είναι η κυβέρνηση ευαίσθητη με τα προβλήματα των ανθρώπων το 2022 όπως ήταν το 2020 και το 2021 απαντώ φυσικά θα είναι».

Η διαφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το 2019

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τη διαφορά στις τιμές ανάμεσα στο 2019 και το 2021. Υποστήριξε ότι είναι της τάξεως του 20% την ώρα που η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης είναι 25% και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «διευρύναμε και τα κριτήρια, δηλαδή είναι και υψηλότερο το επίδομα για αυτούς που το δικαιούνταν και περισσότεροι αυτοί που το δικαιούνται. Άρα λοιπόν καλύπτουμε για αυτούς που πράγματι έχουν οικονομικό πρόβλημα το σύνολο της αύξησης μεταξύ 2019 και 2021».

 

Σχετικά με την ακρίβεια σε πρώτες ύλες, ο υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει αποκλιμάκωση μετά τις γιορτές. Παράλληλα για την ενέργεια εκτίμησε ότι θα κρατήσει λίγο παραπάνω τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται και με πολιτικούς λόγους.