Γεωργιάδης: Χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων για δημιουργία e-shop

Τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop), εξήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή.

«Έως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες», σημείωσε ο κ.  Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα για την λειτουργία των βιβλιοπωλείων.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι ταχυμεταφορές στην ανταπόκρισή τους στις αυξημένες παραγγελίες λόγω του lockdown και ενόψει Χριστουγέννων.

«Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα, που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τα βιβλιοπωλεία, ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτά παρέμειναν κλειστά μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής των ειδικών. Τόνισε, δε, ότι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν θα είναι βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, κομμωτήρια, ανθοπωλεία.