Γεωργιάδης: Ούτε προανήγγειλα καμία δίωξη ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω

Στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο «προαναγγελθείσα πολιτική δίωξη» της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη απαντάει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως «ούτε προανήγγειλα καμία δίωξη ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω».

«Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Ζαχαρής, ο οποίος και παρήγγειλε τη δίωξη για ένα κακούργημα και 8 πλημμελήματα κατά της κυρίας Τουλουπάκη, είναι ενεργούμενο του Άδωνι Γεωργιάδη. Δηλαδή, ότι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έκανε ευόρκως τη δουλειά του, αλλά την έκανε γιατί έλαβε εντολή από μένα. Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν αυτό λένε, να βγουν να το πουν καθαρά. Αν δεν λένε αυτό, τότε ό,τι άλλο λένε είναι προφανώς για εσωτερική κατανάλωση. Για να το κλείσουμε, ούτε προανήγγειλα καμία δίωξη ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είναι αντιμέτωπη με ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα για τους δικονομικούς χειρισμούς στη υπόθεση της Novartis. Η άσκηση δίωξης κατά της Εισαγγελέως προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «προαναγγελθείσα πολιτική δίωξη» και επιχείρηση – «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis και των πολιτικών και ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων που η ίδια έβαλε στο κάδρο το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε σημειώνοντας πως «το λέω εδώ και δύο χρόνια ότι η κυρία Τουλουπάκη έχει παραβιάσει το σύνταγμα και το άρθρο 86. Το λέω ήδη απ’ όταν πρωτοερευνήθηκε το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα κάτι καινούριο, απ’ ότι λέω σταθερά εδώ και δύο χρόνια».

Καταλήγοντας ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως «αισθάνομαι μια μικρή δικαίωση ότι επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη, σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, που είναι η παραβίαση του συντάγματος, αποφάσισε να προχωρήσει τη διερεύνησή του» και συνεχίζοντας υποστήριξε πως «εγώ δεν θέλω να παραβιάσω το τεκμήριο της αθωότητας της κυρίας Τουλουπάκη. Δεν θα κάνω όσα έκανε εκείνη εναντίον μου. Την θεωρώ αθώα. Όμως, είναι καλό για όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει για το πώς διεξήγαγε την έρευνα για τη Novartis, να πάει και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις και της εύχομαι να είναι αθώα».