Γεωργιάδης: Θα έρθουν μέτρα μετά τις γιορτές, όχι όμως lockdown

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι η λύση του lockdown, αλλά προανήγγειλε νέα μέτρα από το νέο έτος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα αφήσει την αγορά να κινηθεί την εορταστική περίοδο και μετά θα βάλει ένα «φρένο» στην κινητοποίηση που θα φέρουν αυτές οι μέρες.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η επιτροπή κάνει τις εισηγήσεις της, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με ανοιχτή αγορά και οικονομία. «Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση», πρόσθεσε.

«Προστατευμένος και όποιος έχει κάνει δυο δόσεις»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών. Ανέφερε ότι όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις και περιμένουν για την τρίτη είναι προστατευμένοι. « Δεν είναι μηδέν τα δύο προηγούμενα εμβόλια, έχει αντισώματα, έχει κυτταρική ανοσία. Μην μας πιάνει πανικός», ήταν τα λόγια του.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ. «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Τα φτηνότερα test Covid η Ελλάδα

Ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε ερωτήσεις για το κόστος των τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τις φτηνότερες τιμές στην Ευρώπη για PCR test, ενώ τα Rapid και Self test που είναι πιο οικονομικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο αξιοπιστίας.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να προσφέρει δωρεάν Rapid test στους εμβολιασμένους. «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;», είπε.