Γερμανία: Αφγανός λαθρομετανάστης κακοποίησε σεξουαλικά 11χρονο κορίτσι με αναπηρία μέσα σε σχολική τουαλέτα

637
Seajets Amorgos

Ένα τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει βαθιά την κοινότητα σε ένα σχολείο ειδικών αναγκών στο Κόμπλεντς, στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Ένα 11χρονο κορίτσι με αναπηρία, το οποίο παρακολουθούσε με ενθουσιασμό τα μαθήματα παρά το γεγονός ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια, έπεσε θύμα μιας φρικτής σεξουαλικής επίθεσης από έναν Αφγανό μετανάστη, ο οποίος την απείλησε με την απειλή μαχαιριού μέσα σε μια σχολική τουαλέτα. Σοκαριστικά, φέρεται να μην διέπραξε την επίθεση μόνος του, αλλά είχε έναν συνεργό που δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Δίνοντας πληροφορίες για την τρομακτική αυτή εμπειρία, ο Bilal Colak, δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε στην εφημερίδα Bild : «Το κορίτσι μου είπε ότι ένας από τους δύο νεαρούς άνδρες βρισκόταν στον τόπο της κακοποίησης, κατεβάζοντας το παντελόνι του. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα μαχαίρι».

Η «Σαμίρα», ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται για την προστασία της ταυτότητας του παιδιού, βρισκόταν μέσα στο σχολείο της στις 28 Απριλίου όταν ένας 20χρονος άνεργος Αφγανός ονόματι Νάσαρ Σ. φέρεται να παραβίασε την ασφάλεια του σχολείου για να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Η στοχευμένη εγκατάσταση ήταν το σχολείο Hans-Zulliger, το οποίο διαθέτει μια εμφανή προειδοποιητική πινακίδα στην είσοδό του που έγραφε: «Σχολικός χώρος. Απαγορεύεται η είσοδος σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα».

Παρά το μέτρο ασφαλείας, ο Νάσαρ Σ. και ένας συνεργός του φέρονται να εισήλθαν παράνομα στο κτίριο και να κρύφτηκαν, περιμένοντας έναν ευάλωτο στόχο. Όταν η Σαμίρα έφυγε για λίγο από την τάξη της για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, οι άνδρες φέρονται να την παγίδευσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα απειλούνταν με το όπλο καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπλοκής.

Τραυματισμένη από το γεγονός, η νεαρή κοπέλα παρέμεινε σιωπηλή για μέρες πριν τελικά εμπιστευτεί το περιστατικό στην αδερφή της, κάτι που ώθησε την οικογένεια να υποβάλει αμέσως καταγγελία στην αστυνομία.

Αυτό οδήγησε στη σύλληψη του βασικού υπόπτου, ο οποίος κρατείται από τις 5 Μαΐου. Ένας συμμαθητής του θυμήθηκε επίσης ότι η Σαμίρα έλειπε από το μάθημα για περίπου 20 λεπτά ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα.

Η σχολική διοίκηση αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες της υπόθεσης, επικαλούμενη τις «συνεχιζόμενες αστυνομικές έρευνες». Το εύρος της έρευνας έχει έκτοτε διευρυνθεί καθώς οι αρχές διερευνούν εάν ο Nassar S. στόχευσε άλλα παιδιά.

Η Γενική Εισαγγελέας του Κόμπλεντς, Κίρστεν Μίτας, έριξε φως στην υπόθεση που επεκτείνεται, επιβεβαιώνοντας: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει άλλη μια ποινική καταγγελία εναντίον του κατηγορουμένου για φερόμενο σεξουαλικό αδίκημα».

Επιπλέον, μια εκπρόσωπος της Εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι «διεξάγονται έρευνες σχετικά με έναν πιθανό συνεργό» σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της Σαμίρα.

Ενώ ο ύποπτος συνεργός έχει κρυφτεί, οι ντόπιοι γονείς έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, σημειώνοντας ότι και οι δύο άνδρες είναι διαβόητοι στην περιοχή ως ταραχοποιοί που είναι γνωστοί για το ότι «στοχεύουν ειδικά νεαρά κορίτσια».

Σε απάντηση στο περιστατικό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Φάχινγκερ σημείωσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν αυξήσει την ορατότητά τους γύρω από την πανεπιστημιούπολη χρησιμοποιώντας τόσο σηματοδοτημένες περιπολίες όσο και αστυνομικούς με πολιτικά.

Η Διεύθυνση Εποπτείας και Υπηρεσιών (ADD) στο Τρίερ, η οποία ενεργεί ως η αρμόδια σχολική αρχή, έχει επίσης αναπτύξει πόρους έκτακτης ανάγκης. Εξηγώντας την θεσμική αντίδραση, η εκπρόσωπος Eveline Dziendziol δήλωσε: «Το σχολείο έχει συστήσει μια ομάδα κρίσης. Εκτός από τη σχολική διοίκηση, σε αυτήν συμμετέχουν κοινωνικοί λειτουργοί του σχολείου, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, σχολικοί επόπτες, σχολικές αρχές, υπηρεσίες σχολικής ψυχολογίας και εκπρόσωποι της αστυνομίας».

Σύμφωνα με τον Dziendziol, έχουν δημιουργηθεί εκτεταμένα δίκτυα συμβουλευτικής και υποστήριξης για το μαθητικό σώμα. Το σχολείο έχει επίσης αναβαθμίσει τη φυσική του ασφάλεια, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας εξοπλισμένο με λειτουργία εικόνας στις πόρτες εισόδου και ενισχύοντας αυστηρά την εποπτεία του προσωπικού κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Οι τοπικές οικογένειες εξακολουθούν να είναι τρομοκρατημένες, με πολλούς γονείς να συνοδεύουν πλέον τα παιδιά τους με αναπηρία στο σχολείο.

Μια μητέρα ρώτησε την Bild: «Αν τα παιδιά μας δεν είναι πλέον ασφαλή ούτε στο σχολείο, τότε πού;»

Τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία έχουν καταγραφεί πολυάριθμες περιπτώσεις μεταναστών που στοχοποιούν παιδιά μέσα σε σχολεία και νηπιαγωγεία . Μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις αφορά τον Αφγανό Εναμουλάχ Ο., ο οποίος βυθίστηκε σε «αιματηρή φρενίτιδα» και άρχισε να μαχαιρώνει παιδιά νηπιαγωγείου στην πόλη Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας το 2025. Ένα 2χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε θανάσιμα και ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Μια φροντίστρια έσπασε επίσης το χέρι της προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον άνδρα. Ένα άλλο θύμα μαχαιρώθηκε επίσης. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Αφγανός άνδρας έπρεπε να είχε ήδη απελαθεί.

Aktor ΑΜΚ 2026