Γερμανία: Έλληνας ήταν ο δράστης που «διέσυρε» τα μέτρα ασφαλείας του Όλαφ Σολτς και τον αγκάλιασε

Καλά λένε πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον κόσμο, πάντα θα βρεις από κάτω έναν Έλληνα, καθώς δημοσίευμα ανέφερε ότι ο άνθρωπος που «έσπασε» όλα τα μέτρα ασφαλείας του Όλαφ Σολτς, προσέγγισε τον Καγκελάριο της Γερμανίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τον αγκάλιασε ήταν συμπατριώτης μας.

Ο 48χρονος άνδρας που φέρεται να διέσυρε τα μέτρα ασφαλείας του Καγκελαρίου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, την Τετάρτη (24.5.2023) σε ένα απίστευτο συμβάν, ήταν Έλληνας που ζει στην πόλη Χανάου, όπως ανέφερε σήμερα (29.5.2023) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

 

Τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν επίσης ότι ο δράστης ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και φυσικά συνελήφθη.

Του ζήτησε να παίξουν μαζί μουσική
Το απίστευτο είναι ότι ο Έλληνας ακολουθούσε κανονικά με το αυτοκίνητό του την αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τον Καγκελάριο της Γερμανίας μέχρι να μπει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

 

Στη συνέχεια μπήκε κι αυτός μέσα στο χώρο και κάποια στιγμή όταν η πομπή σταμάτησε για να μπει ο Όλαφ Σολτς στο αεροπλάνο για να αναχωρήσει για ταξίδι, βγήκε από όχημά του χωρίς να τον πάρει είδηση κανένας, τον πλησίασε τον αγκάλιασε και φέρεται να του ζήτησε να παίξουν μαζί μουσική.

Αμέσως μετά, βέβαια, συνελήφθη και εκεί ανακαλύφθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ίδια μάρκα και ίδιο χρώμα με τα αυτοκίνητα της πομπής
Τον Έλληνα δεν τον πήρε κανείς είδηση κατά την διάρκεια της πομπής. Το όχημα που οδηγούσε ήταν της ίδιας εταιρείας με εκείνα της πομπής του Όλαφ Σολτς, ενώ είχε και το ίδιο μαύρο χρώμα. Ο συμπατριώτης μας σε κάποιο σημείο της πορείας της πομπής του Καγκελαρίου της Γερμανίας προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μπήκε κι αυτός πίσω από τα αυτοκίνητα της ασφάλειας του Όλαφ Σολτς και χωρίς κανείς να το καταλάβει πήγε μαζί του μέχρι το αεροδρόμιο και μπήκε μέσα μαζί τους.

Η είδηση φυσικά σόκαρε και αναστάτωσε την Γερμανία και όλοι αναρωτιώνταν τι θα είχε γίνει αν στη θέση του Έλληνα ήταν κάποιος τρομοκράτης.

Έρευνα για την ασφάλεια
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), η οποία ήταν αρμόδια για την ασφάλεια του καγκελάριου από κοινού με την κρατιδιακή αστυνομία της Έσσης, ανακοίνωσε την «ενδελεχή έρευνα» για την παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας του Καγκελαρίου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας οδηγούσε μαύρο Audi A5 με πινακίδες Έσσης, ενώ το κονβόι αποτελείτο από σκουρόχρωμα Audi A8 με πινακίδες Βερολίνου, ωστόσο ουδείς τον αντιλήφθηκε. Οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα μαζί με τα επίσημα κρατικά αυτοκίνητα επί 20 χιλιόμετρα και κατάφερε να περάσει μαζί τους την μπάρα ασφαλείας προς την πίστα του αεροδρομίου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ερωτηματικά» σε σχέση με το περιστατικό, τα οποία θα ερευνηθούν προσεκτικά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάσα Λάουρεντς χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τόνισε ότι το ζήτημα «λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν».