Ένας 52χρονος Ιρακινός μετανάστης μπήκε σε αστυνομικό τμήμα στη Γερμανία την Τρίτη και παραδέχτηκε ότι σκότωσε την 46χρονη σύζυγό του —και μητέρα εννέα παιδιών— στον ύπνο της.
Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο της συνοικίας Bulmke-Hüllen του Γκελζενκίρχεν, αλλά άργησε πολύ να τη σώσει, βρίσκοντας στοιχεία για μια άγρια επίθεση στο διαμέρισμα της οικογένειας.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε πώς οι αστυνομικοί διέρρηξαν την πόρτα του διαμερίσματος στις 11:45 π.μ., αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα εννέα παιδιών είχε ξυλοκοπηθεί και μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου.
Δεν έχουν αναφερθεί σαφείς λόγοι για τη δολοφονία από τις αρχές, με αποτέλεσμα οι γείτονες να μην μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη.
«Δεν υπήρχαν σημάδια ταλαιπωρίας», είπε ένας κάτοικος της πενταώροφης πολυκατοικίας που μοιραζόταν το ζευγάρι στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Φαινόταν πάντα ευγενικός στη γυναίκα του και συχνά κάθονταν στο μπαλκόνι ακούγοντας μουσική», είπε για τον ύποπτο.
Το ζευγάρι είχε έξι παιδιά που ζούσαν στη Γερμανία –τρεις γιους και τρεις κόρες– ενώ άλλα τρία παιδιά παρέμειναν στο Ιράκ. Τα μικρότερα παιδιά είναι ακόμα στο σχολείο.
Ο τόπος του εγκλήματος σφραγίστηκε καθώς οι ιατροδικαστές συνέλεξαν στοιχεία και η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε για νεκροψία.
Οι ερευνητές σχημάτισαν ειδική μονάδα δολοφονίας για να αποκαλύψουν τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία.
Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα μπορεί να σκοτώθηκε με κακόβουλο τρόπο στον ύπνο της και να είχε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και στοιχεία ξυλοδαρμού.
Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα την Τετάρτη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.