Γερμανία: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ-πρωθυπουργών κρατιδίων -Αναμένεται παράταση του lockdown

Μέρκελ

Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκίνησαν οι συζητήσεις της Ανγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Η παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις 31 Ιανουαρίου θεωρείται βέβαιη. Η εστίαση και το λιανικό εμπόριο πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν, ενώ αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών επαφής. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Επίσης, θα συζητηθεί ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας στα hotspots κρουσμάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η γερμανική καγκελαρία θα πιέσει γι’ αυτό. Εάν ληφθεί σχετική απόφαση, τότε θα επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από το σπίτι τους μόνο εντός συγκεκριμένης ακτίνας. Υπάρχει ήδη ένας ανάλογος κανονισμός στη Σαξονία.
Η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας επρόκειτο να ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ανάγκης για περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των κρατιδίων.