Για αυτούς τους λόγους το Lucid Air φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή των EVs! – Θα τα καταφέρει; (Vid)

Το Air σύμφωνα με την Lucid μπορεί να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από το εύρος των 646 χιλιομέτρων (402 μίλια) του Tesla Model S.

Η Lucid δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει να φτάνει περίπου τα 442 μίλια (711 χλμ) το επερχόμενο ηλεκτρικό sedan πολυτελείας της.

Πρόσφατα, το Tesla Model S έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πιστοποίηση EPA για ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη από 400 μίλια (640 χλμ) για την ακρίβεια 402 μίλια (646 χλμ) και ενώ παρόλο που είναι σίγουρα εντυπωσιακή επίδοση, φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί από το Lucid Air.

Στο σύντομο βίντεο, η Lucid υπαινίσσεται το μεγάλο εύρος αυτονομίας του Air.  Όπως φαίνεται στο χιλιομετρητή, αυτό ανεβαίνει και να ανεβαίνει…

Αν και είναι δύσκολο να το δούμε τον τελικό αριθμό, καταφέραμε να πιάσουμε τον κορυφαίο αριθμό που αναγράφεται και είναι συγκλονιστικό νούμερο των 442 μιλίων (711 χλμ), όπως φαίνεται στο screenshot:

65 χιλιόμετρα περισσότερα από το Model S, αλλά είναι το όριο είναι το 442;  Ή θα ανεβεί ακόμη περισσότερο το Air;  Αυτό δεν το γνωρίζουνε.  Αυτό που γνωρίζουμε μόνο είναι ότι το Air δεν είχε κανένα πρόβλημα να καλύπτει πάνω από 800 μίλια με δύο φορτίσεις.

Το παραπάνω βίντεο δείχνει ένα ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες και πίσω.  Και οι δύο διαδρομές με πλήρη φόρτιση η καθεμία, για περισσότερα από 800 μίλια συνολικά.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Air αναμένεται να επιτρέψει πολύ υψηλές τιμές αυτονομίας είναι ότι η αεροδυναμική του είναι εξαιρετικής απόδοσης. 

Στην πραγματικότητα, είναι το πιο αεροδυναμικό sedan πολυτελείας στον κόσμο. 

Αυτό που δεν ξέρουμε όμως ακόμα είναι πόσο μεγάλη μπαταρία κρύβει από κάτω του.  Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.  Η τελική του ταχύτητα είναι εντυπωσιακή φτάνοντας τα 378 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Lucid βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τις παραδόσεις του Air το 2021.  Η τιμολογιακή πολιτική δεν είναι ακόμη γνωστή αυτή τη στιγμή, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η Lucid θα προσφέρει πολλές εκδόσεις του Air σε διαφορετικό εύρος τιμών.  Η βασική έκδοση πιθανόν να ξεκινάει από τις 60.000$ περίπου, ενώ η κορυφαία έκδοση θα φτάνει κοντά στα 165.000$.