Για τα μάτια σας μόνο το νέο VW Golf Variant χωρίς καμουφλάζ! (Pics)

Η οικογένεια της 8ης γενιάς Golf σταδιακά ολοκληρώνεται. Μετά το Hatchback αμάξωμα και τις καυτές εκδόσεις GTI, GTD και GTE, αναμένουμε την κορυφαία έκδοση R που θα αποδίδει 330 ίππους. Ωστόσο η οικογένεια θα μεγαλώσει πιο πολύ με την πιο πρακτική έκδοση Variant, δηλαδή την Station Wagon εκδοχή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για αυτό, άλλωστε ο φωτογραφικός φακός το έχει εντοπίσει καμουφλαρισμένο να πραγματοποιεί τις δοκιμές εξέλιξης.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε χωρίς καθόλου καμουφλάζ να δοκιμάζεται, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται ένα βήμα πριν το επίσημο λανσάρισμα του. Οι φωτογραφίες για ακόμα μια φορά ανήκουν στον κορυφαίο αυτοκινητιστικό φωτογράφο Gabetz Spy Unit, ο οποίος εντόπισε ακάλυπτη την νέα έκδοση.

Σχεδιαστικά βλέπουμε πως εκτός από το μεγαλύτερο μεταξόνιο, το οποίο μεγαλώνει αισθητά το μήκος αλλά και την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, οι τροχοί είναι τοποθετημένοι πιο πίσω, υποθέτουμε λοιπόν πως ο χώρος για τους πίσω επιβάτες θα είναι επίσης πιο άνετος και με μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο στην καμπίνα.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, πιο μεγάλα και συντηρητικά σε σχέση με του Hatchback, νέο πίσω προφυλακτήρα και νέα πίσω πόρτα. Η θέση της πινακίδας μετακινείται από τον προφυλακτήρα στην πόρτα, χαμηλώνοντας το κατώφλι φόρτωσης και τονίζοντας την πρακτικότητα του μοντέλου.


Τέλος οι πίσω κολόνες έχουν πιο ομαλές γραμμές στο τελείωμα τους σε σχέση με το πεντάθυρο. Στο μπροστινό μέρος δεν διακρίνονται αλλαγές, ενώ το πρακτικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις διακριτικές μπάρες οροφής.

Όσο αφορά στο εσωτερικό, εκτός από τους μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, το εσωτερικό θα είναι το ίδιο με το Golf 8.

Επίσης στα μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές με τους γνωστούς κινητήρες, για θυμηθούμε η γκάμα τους περιλαμβάνει τους 1.0 TSI 90 PS και 110 PS, τους 1.5 TSI 130 PS και 150 PS, τους eTSI (mild hybrid 48 V) 1.0 λτ. 110 PS, 1.5 λτ. 130 PS και 150 PS και τον 1.5 TGI (CNG). Επίσης, θα υπάρχει έκδοση plug-in hybrid με τον 1.4 TSI και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων ή 245 ίππων εάν υπάρξει έκδοση GTE Variant, ενώ στους ντίζελ υπάρχει μόνο ο 2.0 TDI με 115 και 150 ίππους. Ακόμα δεν είναι γνωστό εάν θα δούμε εκδόσεις GTI και GTD ως Variant.