Γιαννάκος για «VIP ΜΕΘ»: «Δεν παίρνουμε λέξη από όσα είπαμε πίσω»

299

Για τη σφοδρή διαμάχη με το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Εμείς κάναμε σήμερα αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όσα έχουμε πει συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε» τόνισε ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας ότι «θα αποδειχθούν με τις μαρτυρίες δεκάδων συναδέλφων οι οποίοι θα καταθέσουν».

Αναφερόμενος σε όσα είπαν στον εισαγγελέα τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι στάθηκαν σε δύο πράγματα: «Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται καθημερινά και όχι περιστασιακά, 40-50 κλίνες κενές ΜΕΘ για κορονοϊό, όταν έχουμε 120 διασωληνωμένους εκτός. Και ρωτάμε το υπουργείο που λέει ότι η κάλυψη είναι το 98%, γιατί οι κλίνες αυτές δεν διατίθενται για τους διασωληνωμένους που είναι εκτός;».

«Κάθε μέρα φαίνονται κενές 40-50 κλίνες ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να το απαντήσει το υπουργείο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να δηλώνονται περισσότερες κλίνες ΜΕΘ από το υπουργείο Υγείας από όσες πραγματικά υπάρχουν.

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία με επώνυμους, οι οποίοι βρήκαν ΜΕΘ σε λίγες ώρες, εν αντιθέσει με 120 που ήταν διασωληνωμένοι για μέρες και δεν έβρισκαν ΜΕΘ» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος για την κόντρα περί VIP ΜΕΘ.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τα ονόματα, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει τα ονόματα των ασθενών καθώς υπάρχει προστασία των προσωπικών του δεδομένων.