Γιάννης Μάρκου: “Ο 26χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας” λέει ο δικηγόρος του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (3/11) ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 26χρονος που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/10.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «τώρα είναι η πιο σημαντική ώρα για τον κατηγορούμενο, να μελετήσουμε την δικογραφία και τις καταθέσεις ώστε την Πέμπτη να πει τις θέσεις του στον ανακριτή».

Ερωτηθείς για το αν είπε κάτι ο 26χρονος στον ανακριτή σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι κατά του Γιάννη Μάρκου, ο δικηγόρος του απάντησε ότι «όσον αφορά για τα πραγματικά περιστατικά, δεν έχω εικόνα. Σε κάθε περίπτωση αρνείται την κατηγορία με τον νομικό χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί, σαν απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Μάρκου, Γιάννη Μαρακάκη, η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία έγινε «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα». Όπως είπε στο ΟΡΕΝ «τα χτυπήματα ήταν τέτοια που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης ήξερε τι έκανε και πού χτυπούσε».

«Εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του, δεν θα ζούσε» πρόσθεσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία μιλώντας για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, η έρευνα που θα ακολουθήσει μετά τη σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος παραδόθηκε πιστεύοντας ότι έχει παρέλθει το αυτοφώρο αλλά τελικά συνελήφθη γιατί αυτό δεν ίσχυε, θα δείξει «το αν ήταν συμπτωματική η συνάντηση ή αν ήταν προσχεδιασμένο γιατί είχαν βρεθεί σε κατάστημα εστίασης μια ώρα πριν το περιστατικό».