Γιάννης Στάνκογλου: Στη Νέα Υόρκη υπήρχαν μέρες που μετρούσα τα χρήματά μου για να πάρω το μετρό

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τα επαγγελματικά του, τις οικονομικές δυσκολίες, τον χαρακτήρα του αλλά και για την σχέση του με τα παιδιά του.

«Αυτή την περίοδο είμαι σε μια πιο χαλαρή φάση σε σχέση με την περσινή, που ήταν πολύ δύσκολη. Πέρσι έκανα την πρώτη μου απόπειρα σκηνοθεσίας στην παράσταση ”Killer joe” που πήγε πολύ καλά.

Συμμετείχα στον ”Προμηθέα δεσμώτη”, στον ”Όρκο”, στο ”Μια νύχτα του Αυγούστου”, στο ”Αυτή η νύχτα μένει” και πρόβες για τον “Ζορμπά”», είπε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ένα άγνωστο περιστατικό για τη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του MEGA.

«Στην σειρά «Κλείσε τα ματιά» υποδύθηκα για δυο επεισόδια τον διακινητή ναρκωτικών με τον Χρήστο Λούλη. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είδε το σπίτι μου και το χρησιμοποίησε στην σειρά για γυρίσματα. Ήταν η «φωλιά» τους με την Πέμη Ζούνη», δήλωσε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Για την προσπάθειά του να κάνει διεθνή καριέρα ανέφερε πως, «στην Νέα Υόρκη πήγα αρκετά απροετοίμαστος για να κυνηγήσω κάποια καριέρα. Μόλις είχα τελειώσει την δραματική σχολή.

Στην Νέα Υόρκη ήταν πολύ δύσκολα οικονομικά. Υπήρχαν μέρες που μετρούσα τα χρήματά μου για να πάρω το μετρό, οι δουλείες που έκανα εκεί ήταν σερβιτόρος και στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού που έκανα την παράσταση ”Closer”».

Ποια είναι η καλύτερη σειρά που έχει κάνει; «Η σειρά «Το Νησί» ήταν ίσως η καλύτερη δουλειά που είχα κάνει και είχε ανεβεί ο πήχης. Δεν είναι κριτήριό μου τα χρήματα, αλλά να με εκφράζει αυτό που κάνω», παραδέχθηκε ο Γιάννης Στάνκογλου.