Γιάννης Ζουγανέλης: «Σκέφτομαι να επιστρέψω στη σάτιρα, θα την έκανα με σοβαροφάνεια»

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε ο Γιάννης Ζουγανέλης και μίλησε για τη ζωή του, για τα επαγγελματικά του, αλλά και για την κόρη του Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Καλεσμένος της Σίσσυες Χρηστίδου και του «Χαμογέλα και Πάλι» ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο συνθέτης, μουσικός, κωμικός, ηθοποιός, παρουσιαστής μίλησε για την τηλεόραση και για την σάτιρα.

«Αγαπώ πολύ την τηλεόραση, από την τηλεόραση περιμένει να ψυχαγωγηθεί ο κόσμος, είναι μια τεράστια παρέα, και ειδικά στην Περιφέρεια που δεν έχει ο κόσμος εναλλακτικές λύσεις να ενημερωθεί ή να ψυχαγωγηθεί. Σκέφτομαι να επανέλθω στα σατιρικά. Εγώ τότε έκανα σάτιρα στην εφαρμογή της πολιτικής όχι στα πρόσωπα. Τώρα αυτά που κυριαρχούν είναι τα πρόσωπα και τα πρόσωπα που κυριαρχούν δεν είναι και εμπνευσμένα. Αναμασάνε πράγματα του παρελθόντος και θα πρέπει να έχεις τρομερή έμπνευση για να ισορροπήσεις. Δεν μου αρέσει να προκαλώ αρνητικές λογικές στους αποδέκτες. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την διαφορετική αντίληψη που έχει ο καθένας και να είμαστε στο κέντρο της αποδοχής τους, χωρίς να τους προκαλούμε, χωρίς όμως να σημαίνει ότι τους χαϊδεύουμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Και πρόσθεσε: «Οι «Ράδιο Αρβύλα» είναι μια χαρά, έχουν μία εμπειρία πολυετή. Εμένα με ενδιαφέρει η σάτιρα από τη δραματουργική της πλευρά. Θα το κάνω αυτόν τον χρόνο, θα κάνω σάτιρα. Υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική ορθότητα των ημέρων μας, αλλά δεν πρέπει να το σκέφτεσαι αυτό γιατί μετά αλλοιώνεσαι ως χαρακτήρας. Ωραία είναι να αμβλύνεις τα πράγματα αλλά με μια αξιοπρέπεια ιδεολογική. Οι πολιτικοί διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα χρήματα τα δίνει ο λαός όχι οι πολιτικοί ή τα κόμματα. Θα έκανα σάτιρα στη σοβαροφάνεια. Το πιο σοβαρό πράγμα στη ζωή είναι η κωμικότητα, που χρειάζεται στην ζωή μας και στις σχέσεις μας. είναι όμως και παρεξηγημένη έννοια. Είμαι ηθοποιός, είμαι κωμικός, στην μουσική δεν με παίρνει κανείς σοβαρά γιατί με την εικόνα μου κάποιος, μάλλον θέλει να γελάσει».

«Η έλλειψη έμπνευσης των πολιτικών να πουν πράγματα για να παρακινήσουν δυναμικές μπαίνουν στα social media που μπαίνει όλος ο κόσμος για να επικοινωνήσουν. Η εμφάνιση των πολιτικών σε lifestyle εκπομπές είναι ένα ζήτημα. Είδα άλλες πλευρές πολιτικών που ήταν προσκεκλημένοι σε lifestyle εκπομπές που δεν τις είδα αλλού. Ο τρόπος που αντιδρούμε στην καθημερινότητα είναι βασικό στοιχείο στην άσκηση της πολιτικής», σχολίασε συμπληρωματικά.