Γιατρός αγκαλιάζει ασθενή κορωνοϊού για να τον παρηγορήσει

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες μια συγκλονιστική εικόνα ενός γιατρού από το Τέξας που παρηγορεί έναν ασθενή με κορωνοϊό που είχε ξεσπάσει σε κλάματα, επειδή είχε ανάγκη να δει τη γυναίκα του.

Ο γιατρός Τζόσεφ Βάρον είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα μέσα στη μονάδα covid να έχει ξεσπάσει σε κλάματα και να προσπαθεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Έτσι, πήγε να τον αγκαλιάσει και να τον παρηγορήσει.

Ο ασθενής του είπε ότι ήθελε πάρα πολύ να δει τη σύζυγό του.

Ο γιατρός είπε ότι είχε επιτρέψει σε φωτογράφο από το πρακτορείο Getti να μπει στη μονάδα προκειμένου να απαθανατίσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ο Βάρον είπε: «Είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να βγει από το δωμάτιο και έκλαιγε. Τον ρώτησα “γιατί κλαίτε;” και είπε “θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου”. Οπότε τον αγκάλιασα και τον κράτησα στα χέρια μου. Δεν ήξερα ότι με φωτογράφιζαν εκείνη τη στιγμή.»

Στη συνέχεια θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, ειδικά για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που νιώθουν μόνοι.

«Σκεφτείτε ότι είστε μέσα σε ένα δωμάτιο, όπου μπαίνουν άνθρωποι με διαστημικές στολές. Δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν, παρά μόνο μέσω τηλεφώνου, αν είσαι τυχερός.»