Γιώργος Καπουτζίδης: «Αρένα» το Twitter για την fake υποψηφιότητά του με τη ΝΔ

Σε πυροτέχνημα πολιτικής παραφιλολογίας εξελίχθηκε η υποτιθέμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καπουτζίδη με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Η όλη υπόθεση απασχόλησε με ένταση, ακόμη και τοξικότητα, αλλά για λιγότερο από ένα 24ωρο την κοινότητα όσων διαβιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έως ότου ο ίδιος ο Καπουτζίδης διαψεύσει με stories στο Instagram ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πολιτευτεί και ότι η σχετική φήμη οφείλεται σε διασπορά fake news, το όνομά του είχε ήδη μετατραπεί σε ένα από τα 10 πιο καυτά trend στο Twitter. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η αντίδραση πολλών, οι οποίοι κομματικοποίησαν με μένος τη δήθεν υποψηφιότητα Καπουτζίδη.

Οι εναντίον του αντιδράσεις, οι οποίες υπήρξαν πολυάριθμες και λάβρες, κατά το πλείστον ακραίες και εξαιρετικά προσβλητικές, θα μπορούσαν να συμπυκνώνονται στην εξής ανάρτηση: «Αν ο #Καπουτζιδης κατέβει με την ΝΔ, σημαίνει ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις περί σοβαρής Χρυσής Αυγής, με την αποφυλάκιση του #Λιγνάδης, με τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ, με τις υποκλοπές και γενικώς θα σημαίνει ότι είναι κι αυτός ένα τσόκαρο σαν όλα τα άλλα. Αν κατέβει με ΝΔ». Προφανώς, το συγκεκριμένο tweet είναι ένα από τα ελάχιστα που κινήθηκαν εντός των ορίων της κοσμιότητας.

Γιαι την ιστορία, πάντως, ο ίδιος ο Γιώργος Καπουτζίδης διευκρίνισε ότι «έχω δηλώσει δεκάδες φορές ότι δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με την πολιτική και καμία όρεξη να ενταχθώ σε κανένα κόμμα. Τι δεν καταλαβαίνετε;» Συμπληρώνοντας εμφατικά ότι «ανήκω στις γάτες μου. Πουθενά αλλού». Και, τέλος, όταν στην αντίληψη του Καπουτζίδη υπέπεσε η έκταση του ντόρου γύρω από την επινοημένη υποψηφιότητά του, με νέο Insta story και με τα ίδια λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο, απεφάνθη «εν τω μεταξύ, επειδή είχα πρόβα μέχρι αργά, τώρα κατάλαβα τι έγινε. Για να βρίσεις κάποιον στα social media, δεν χρειάζεται να πει ή να κάνει κάτι. Απλώς πρέπει να έχεις εσύ, μέσα σου, την ανάγκη να βρίσεις».

καπουτζιδης1
καπουτζιδης2

Πηγή: protothema.gr