Γιώργος Κυπαρίσσης: Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα σε βάρος των τριών απαγωγέων

Ενώπιον ανακριτή οδηγήθηκαν μετά την άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης εναντίον τους οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου άσκησε σε βάρος των τριών συλληφθέντων ποινική δίωξη για 12 αδικήματα.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για:

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Αρπαγή

εκβίαση από κοινού

ληστεία κατά συναυτουργία

επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση

εμπρησμός με πρόθεση

κλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση

οπλοφορία κατά συναυτουργία

οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας

διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία

αντιποίηση αρχής.

βία κατά υπαλλήλων

Οι κατηγορούμενοι μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον τους οδηγήθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι τρεις απαγωγείς προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματός Ανθρωποκτονιών, ήταν αυτοί που απήγαγαν τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι την ώρα που αναζητούνται δυο με τρία ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή. Αμέσως μετά τη σύλληψη των τριών, βασικών υπόπτων, η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα δυτικά προάστια προκειμένου να εντοπίσει τους συνεργούς των απαγωγέων.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση συγκέντρωναν τόσο καιρό στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη μετέπειτα σύλληψη των τριών απαγωγέων. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέρος των 800.000 ευρώ που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση ως λύτρα στους απαγωγείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό, το οποίο είναι μεγάλο, αποδεικνύει και το σημαντικό ρόλο που είχαν στην υπόθεση της απαγωγής οι τρεις συλληφθέντες. Το Σάββατο, ο 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ενα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

«Δεν γνωρίζω αν ήταν πολλά άτομα. Το έπαιξαν αστυνομικοί. Μιλούσαν ελληνικά καθαρά. Ήρθαν κάτω από το σπίτι μου, μου είπαν κατέβα κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες, μου φόρεσαν μια κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», τόνισε ο Γιώργος Κυπαρίσσης περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά της απαγωγής του.