Γκουίνεθ Πάλτροου: Νόσησα από κορωνοϊό

Μου άφησε κόπωση και θολωμένη σκέψη.

 

Η σταρ του Χόλιγουντ Γκουίνεθ Πάλτροου γίνεται μια από τους δεκάδες σελέμπριτι ανά τον κόσμο που ανακοινώνουν δημόσια πως έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Για την ακρίβεια, η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψε πως πέρασε τον κορωνοϊό σε χρόνο, τον οποίο δεν προσδιόρισε, στο πρόσφατο παρελθόν. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πως η 48χρονη ηθοποιός υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα βιώνει ορισμένα συμπτώματα από την ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ποια συμπτώματα ταλαιπωρούν ακόμη την Γκουίνεθ Πάλτροου
«Διαγνώστηκα με κορωνοϊό πριν από κάποιο διάστημα και αυτό μου άφησε μια μακροχρόνια κόπωση και θολωμένη σκέψη» έγραψε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα ευεξίας και ομορφιάς που διατηρεί, το Goop.

«Τον Ιανουάριο έκανα κάποια τεστ που έδειξαν πως υπήρχε υψηλός βαθμός φλεγμονών στο σώμα μου» συνέχισε η Γκουίνεθ Πάλτροου, που, όπως φαίνεται, βρήκε ευκαιρία από την εμπειρία της με τον κορωνοϊό να προωθήσει μια ακόμη σειρά προϊόντων διατροφής μέσα από την ιστοσελίδα της.

Στη συνέχεια της δημοσίευσης, η Γκουίνεθ Πάλτροου αναφέρει πως απευθύνθηκε σε έναν χειροπράκτη γιατρό, ο οποίος και της σύστησε μια κετογονική διατροφή (εν ολίγοις, εντελώς διαφορετική με εκείνη που γνωρίζουμε ως μεσογειακή και περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά και λιγότερα λιπαρά).

Επίσης, η ηθοποιός, η οποία στο ίδιο δημοσίευμα παραθέτει όλα τα προϊόντα που ισχυρίζεται πως λαμβάνει προκειμένου να δυναμώσει από τον κορωνοϊό, προς πώληση, αναφέρει πως χρειάστηκε να αποφύγει επεξεργασμένες τροφές και τροφές που περιείχαν ζάχαρη και αλκοόλ.

Όλες οι φορές που η Γκουίνεθ Πάλτροου εκτέθηκε μέσω Goop

Αναφερόμαστε με κάποιον σκεπτικισμό στη «θεραπεία» της Γκουίνεθ Πάλτροου για να δυναμώσει μετά τον κορωνοϊό, καθώς δεν είναι ένα και δύο τα περιστατικά κατά τα οποία οι συστάσεις της μέσα από το Goop προκάλεσαν την αντίδραση ειδικών, ακόμη και της Δικαιοσύνης. Για παράδειγμα, όταν πρότεινε σε γυναίκες να ατμίζουν το αιδοίο τους, οι γυναικολόγοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως η μέθοδος δεν προσέφερε καμία εξισορρόπηση, αντιθέτως θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή.

Ακόμη πιο έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της Γκουίνεθ Πάλτροου πως έκανε μελισσοθεραπεία, όπου το τσίμπημα μέλισσας θεωρείται ιαματικό, κάτι που η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί ευθέως. Το 2018, μια γυναίκα κατέληξε έπειτα από δύο χρόνια μελισσοθεραπείας.

Το πιο διάσημο όμως μαρκετίστικο κόλπο της ήταν ένα αυγό, το οποίο πρότεινε σε γυναίκες και πάλι για την ευαίσθητη περιοχή, υποστηρίζοντας πως ενισχύει τον γυναικείο οργασμό. Οι γυναικολόγοι στις ΗΠΑ αντέδρασαν και τελικά η Γκουίνεθ κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο 145.000 ευρώ για «παραπλανητικούς ισχυρισμούς».

Ίσως το πιο ανώδυνο, παρότι αμφιλεγόμενο, από όσα πρότεινε όλα αυτά τα χρόνια η Γκουίνεθ Πάλτροου, ήταν ένα κερί το οποίο έφερε το άρωμα του αιδοίου της, όπως η ίδια βέβαια ισχυριζόταν.