Γκύζη: Ρομά προσπάθησαν να κλέψουν 65χρονη προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Ρομά προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε κλοπή αλλά έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, όπου εισέβαλαν, και ακολούθησε κυνηγητό με τους γείτονες, μέχρι που οι δράστες απείλησαν με πυροβολισμό.

Το περιστατικό καταγράφηκε το Σάββατο, οπότε και οι δύο Ρομά, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr, ζήτησαν από 65χρονη, σε γειτονιά του Γκύζη, να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της γιατί ήθελαν να προβούν σε… αντικατάσταση ηλεκτρικών ρολογιών της πολυκατοικίας.

Πήραν στο κυνηγητό δυο Ρομά που μπήκαν στο σπίτι 65χρονης προσποιούμενοι τους… υπαλλήλους της ΔΕΗ.

«Ήταν δυο άτομα ηλικίας 35-40 ετών, καλοντυμένοι, οι οποίοι είπαν στη θεία μου πως ήθελαν να ελέγξουν τον πίνακα του σπιτιού γιατί θα γινόταν αντικατάσταση ηλεκτρικών ρολογιών της πολυκατοικίας με καινούριας τεχνολογίας ρολόγια» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας και ανιψιός της 65χρονης.

Η γυναίκα ξεγελάστηκε από τους δύο άντρες λόγω και της ενδυμασίας τους οπότε τελικά άνοιξε την πόρτα και πέρασαν στο σπίτι της.

Το συρτάρι που πρόδωσε τον έναν από τους δύο δράστες

Σύμφωνα με τον ανιψιό της 65χρονης, ο ένας εκ των δύο κάθισε μπροστά στον πίνακα του σπιτιού και άρχισε να τον περιεργάζεται. Ο δεύτερος κινείτο στους χώρους του διαμερίσματος, δήθεν για να ελέγξει πρίζες και διακόπτες, όμως όπως αποδείχθηκε άνοιγε συρτάρια.

Τελικά ο τελευταίος αποδείχτηκε απρόσεκτος καθώς ξέχασε να κλείσει κάποιο συρτάρι με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από την 65χρονη.