Γλυκό Blondie από τον Άκη

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσοχή θέλουμε να λιώσει όχι να κάψει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε μέσα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελάχιστα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 20×20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και σερβίρουμε με κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα λιωμένες.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα μας ξύσμα από πορτοκάλι ή από όποιο εσπεριδοειδές θέλουμε.