Συστατικά
- 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 2 κ.σ. κοφτές μέλι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 σκ. σκόρδο
- 60 γρ. cranberries
- 2 κ.σ. θυμάρι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 70 γρ. cranberries
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Βάζουμε στο μπλέντερ το βαλσάμικο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τα σκόρδα, τα κράνμπερις,το θυμάρι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και απλώνουμε όλη τη μαρινάδα. Ιδανικά, βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε να τις λιώσουμε τελείως.
- Βάζουμε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο σε μία πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.