Γλυκά Νερά – Παπαϊωαννίδης: Επιλογή του Αναγνωστόπουλου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Σε επιλογή του ίδιου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου απέδωσε την απομάκρυνση του δεύτερου συνηγόρου, Βασίλη Σπύρου, από την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο έτερος συνήγορος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση: “Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτή την υπόθεση σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Ενας άνθρωπος περνά σήμερα από τον ανακριτή και κρίνεται και το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν αφορούν στην υπόθεση” σημείωσε.

Η παραίτηση του συνηγόρου ήταν επιλογή του Αναγνωστόπουλου
Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Α. Παπαϊωαννίδης, σχολιάζοντας την παραίτηση του συνεδέλφου του κ. Σπύρου, σημείωσε πως “είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως “ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ”.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του Βασίλη Σπύρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Η επιμέλεια της 11μηνης Λυδίας
Ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. “Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη”, είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, “επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει”.