Γώγος: Η τωρινή κατάσταση είναι ανησυχητική

312

Μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

 

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση, ενώ μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει κουραστεί από την κατάσταση.

Όμως πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τον φονικό ιό και να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα είναι και πάλι τετραψήφια (1.113 κρούσματα), ωστόσο σημειώθηκε νέο ρεκόρ για ημερήσια τεστ καθώς ξεπέρασαν τις 46.000 την τελευταία ημέρα. Στους 249 είναι οι διασωληνωμένοι στη χώρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 29 άνθρωποι.

Την πρεμιέρα εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό σχολίασε ο Χαράλαμπος Γώγος, ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε ότι έχουν «διερευνηθεί όλες οι πιθανές δυνατότητες για τον έλεγχο της κατάστασης. Υπήρξε ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της διασποράς που έχει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η προσπάθεια ήταν να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή της κοινωνικής κι οικονομικής ροής της χώρας, η οποία έχει πληγεί έτσι κι αλλιώς.

«Διαφορετικά θα είχαμε κοσμοσυρροή και στην Ερμού και στις παραλίες» εκτίμησε, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει επιτήρηση και ενημέρωση του κόσμου στα σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.

«Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός ο κόσμος παρασύρθηκε το καταλαβαίνω αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες» υπογράμμισε.

«Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι» είπε επιπρόσθετα ο κ. Γώγος σχολιάζοντας πως ένα πλήρες καθολικό λοκντάουν προσφέρει υγειονομικό πλεονέκτημα εντούτοις ακόμη και μια ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν συνεπάγεται το ότι ο κόσμος θα ήταν σε θέση να πειθαρχήσει καθώς πλέον είναι έντονη η ψυχολογική κόπωση του.

«Η τωρινή κατάσταση δεν είναι δραματική είναι όμως ανησυχητική» δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως αυτή η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρούμε είναι ένα καμπανάκι σε κάθε περίπτωση όμως το αισιόδοξο είναι ότι είμαστε σε μια φάση συνεχούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.