Συστατικά
- 330 ml μπύρα, ξανθιά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το μπέικιν, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 10×30 εκ. και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και σερβίρουμε.