Γρήγορο ψωμί με μπύρα

1837

Συστατικά

  • 330 ml μπύρα, ξανθιά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το μπέικιν, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 10×30 εκ. και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
  • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και σερβίρουμε.