Τετάρτη 03.06.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Σε εμπλουτισμό ουρανίου άνω των επιτρεπόμενων επιπέδων προχωράει η Τεχεράνη

Σε εμπλουτισμό ουρανίου άνω των επιτρεπόμενων επιπέδων προχωράει η Τεχεράνη

Την περαιτέρω αναστολή των υποχρεώσεών της, οι οποίες απορρέουν από τη διεθνή συμφωνία του 2015, προανήγγειλε η Τεχεράνη, εν μέσω των τεταμένων σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα ξεκινήσει «σε μερικές ώρες» τον εμπλουτισμό ουρανίου σε επίπεδα άνω του 3,67%.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρούταν αναμενόμενη, καθώς είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου, μάλιστα, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Χασάν Ρουχανί, με στόχο την αναζήτηση λύσεων για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία βρίσκεται στον… αέρα, εξαιτίας της αποχώρησης των ΗΠΑ απ’ αυτή και την επαναφορά των διεθνών οικονομικών κυρώσεων.

Ως αντίποινα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη μερική αναστολή των υποχρεώσεών της, ενώ έδωσε προθεσμία 60 ημερών στις χώρες της Ε.Ε. να αναζητήσουν λύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας και την άμβλυνση των συνεπειών των αμερικανικών κυρώσεων.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.