Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Τσέρι Μπλερ: Ο βιασμός είναι η πρώτη σεξουαλική εμπειρία πολλών Αφρικανών γυναικών

Τσέρι Μπλερ: Ο βιασμός είναι η πρώτη σεξουαλική εμπειρία πολλών Αφρικανών γυναικών

«Ο βιασμός είναι για τις περισσότερες Αφρικανές κυρίες η πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία», δήλωσε η Τσέρι Μπλερ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, επισκέφθηκε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο και μίλησε στους μαθητές για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

Η 64χρονη Μπλερ έχει ένα από τα διασημότερα δικηγορικά γραφεία της Αγγλίας. Επιπλέον, έχει ιδρύσει μια «Οργάνωση για Γυναίκες» , την «The Cherie Blair Foundation for Women», η οποία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ δωρεών.

Βασικοί χορηγοί είναι η J P Morgan Chase Foundation, η Goldman Sachs και η Rockefeller Foundation.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η διεύθυνση του σχολείου δήλωσε ευχαριστημένη από την διάλεξη της Μπλερ στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές και καθηγητές.

Ωστόσο, ένας μέλος του ακροατηρίου κατηγόρησε τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού ότι έκανε αβάσιμους ισχυρισμούς.

«Κανείς δεν φαινόταν να αντιδρά και ήμουν συγκλονισμένη γιατί αισθάνθηκα πως η ίδια ήταν σε θέση εξουσίας... κι έλεγε τέτοια πράγματα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο», γράφει η Κέιτλιν σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Οργάνωση για τις Γυναίκες που έχει ιδρύσει η 64χρονη Τσέρι.

Από την πλευρά της, η Τσι Ονγουράι, βουλευτής των Εργατικών, που ηγείται κομματικής ομάδας για θέματα της Αφρικής, επισημαίνει:

«Η κυρία Μπλερ πρέπει να επιτρέψει στις Αφρικανές κυρίες να μιλούν από μόνες τους, αντί να σφετερίζεται τη φωνή και την εμπειρία τους».

κόσμος, Ελλάδα, ΗΠΑ, Βιασμός, Αφρική

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.