Βενεζουέλα: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Γράφτηκε στις .

Επεισόδια μικρής κλίμακας έχουν αρχίσει να σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, καθώς η Αστυνομία επιχειρεί να εμποδίσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που βαδίζουν προς τα σημεία συγκέντρωσης για τα σημερινά συλλαλητήρια.

Οι πορείες έρχονται υπό την σκιά του μεγαλύτερου μπλακ-άουτ των τελευταίων ετών στην λατινοαμερικανική χώρα, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία από χθες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες ακτιβιστών ότι και δεύτερη διακοπή ρεύματος παρέλυσε τις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Το καθεστώς Μαδούρο επιχειρεί να αποδώσει το μπλακ-άουτ σε δολιοφθορά που ενορχηστρώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντιπολίτευση αντιτείνει πως το πρόβλημα οφείλεται στην χρόνια υποεπένδυση στις υποδομές, στη κακή συντήρηση του δικτύου από τους «τσαβίστας».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό κάλεσε τους πολίτες να συρρεύσουν στους δρόμους για τις κινητοποιήσεις. «Νομίζουν πως θα μας φοβίσουν σήμερα αλλά θα λάβουν μία μικρή έκπληξη από τον λαό στους δρόμους», έγραψε στο Twitter.

Κατά την διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί απέτρεψαν την κατασκευή εξέδρας στο σημείο της διαδήλωσης στο Καράκας, όπως κατήγγειλαν αντιπολιτευόμενοι βουλευτές.

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα διοργανώνει αντι-διαδήλωση, καταγγέλλοντας «ιμπεριαλισμό» εκ μέρους των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις στους «τσαβίστας» με στόχο να ενισχύσουν την αντιπολίτευση.


κόσμος, Ελλάδα, Πολιτική