Σάββατο 30.05.2020

Βέμπερ: O Ορμπάν πρέπει να εγκαταλείψει τη ρητορική της ΕΕ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ προειδοποίησε τον Βίκτορ Ορμπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη ρητορική κατά της ΕΕ, αν θέλει να παραμείνει το κόμμα του στο ΕΛΚ.

Ο Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, δήλωσε στην Bild ότι θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να κρατήσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό και το κόμμα του, το Fidesz, στις τάξεις του ΕΛΚ, το οποίο θα συζητήσει στις 20 Μαρτίου για ενδεχόμενο αποκλεισμό του.

«Ο Βίκτορ Ορμπάν πρέπει να βάλει τέλος αμέσως και μια για πάντα στις εκστρατείες της κυβέρνησής του κατά των Βρυξελλών», είπε ο Βέμπερ και πρόσθεσε ότι ο Ορμπαν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από άλλα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ και να διασφαλίσει την ύπαρξη του πανεπιστημίου Central European University στη Βουδαπέστη.

Το Fidesz ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ. Στις 20 Μαρτίου θα συζητηθεί αν θα ανασταλεί η συμμετοχή του, καθώς το ΕΛΚ έχει δεχθεί προσφυγές από 12 κόμματα μέλη του. Επιστολή έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα, με την οποία ζητά την αποπομπή του κόμματος Ορμπαν από το ΕΛΚ.

«Διεξάγεται μια συζήτηση στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετανάστευσης. Είμαστε έτοιμοι για μια συζήτηση και για να εκπροσωπήσουμε τη θέση μας. Το Fidesz δεν θέλει να φύγει από το ΕΛΚ, ο στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις εντός του ΕΛΚ», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Ορμπαν, συμπληρώνοντας ότι θεωρεί την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών της Ευρώπης και την αναχαίτιση της μετανάστευσης πιο σημαντικά ζητήματα από την κομματική πειθαρχία στο ΕΛΚ.

κόσμος, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.