Παρασκευή 28.02.2020

Η Ρωσία επαινεί τον Μαδούρο που δεν συνέλαβε τον Γκουαϊδό

"Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά και απέφυγε τις προκλήσεις" σχολίασε η Μόσχα. Να σημειωθεί ότι ΕΕ και ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει αυστηρά τον Μαδούρο να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση κατά του Γκουαϊδό, μετά την επιστροφή του αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικού προέδρου από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά. Απέφυγε τις προκλήσεις, στις οποίες την παρότρυναν επίμονα. Νομίζω ότι αυτό δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για ειρηνική διευθέτηση, χωρίς κατακλυσμούς στο εσωτερικό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Σετίνιν, επικεφαλής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για ζητήματα που αφορούν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Ομως αναμφίβολα η απόφαση ως προς το πώς θα ενεργήσει, βρίσκεται πλήρως στην αρμοδιότητα της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε απαγορεύσει στον Γκουαϊδό να φύγει από τη χώρα. Εκείνος όμως αποφάσισε να πάει αρχικά στην Κολομβία και στη συνέχεια στη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

κόσμος, Ελλάδα, Ρωσία, Βενεζουέλα

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.