Τρίτη 26.05.2020

Κύπρος: Υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους που συγκλονίζει

Μια πρωτοφανής υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους ήρθε το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο.

Στις φυλακές κρατείται 47χρονη «μεσάζουσα» από τις Φιλιππίνες.

Αποδέκτες της παράνομης αυτής πράξης ήταν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τούρκος οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ είναι ζευγάρι. Πληροφορίες μάλιστα του SigmaLive αναφέρουν ότι οι δυο τους είναι παντρεμένοι, με αποτέλεσμα ο Τούρκος να αναγνωρίζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ως ευρωπαίος πολίτης.

Να σημειωθείότι αργά το απόγευμα υπήρξε τοποθέτηση από την πρόεδρο των ΛΟΑΤ στην Κύπρο. Η πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι "θύμα και το ομόφυλο ζεύγος".

Έγκυρες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το SigmaLive αναφέρουν ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν όταν ο Ελληνοκύπριος ζήτησε από κυπριακό Δικαστήριο την πλήρη γονική μέριμνα του βρέφους το οποίο σήμερα υπολογίζεται να είναι 1,5 – 2 ετών. Ο ίδιος όπως αναφέρουν ίδιες πληροφορίες, είχε αναγνωρίσει το βρέφος και γι’ αυτό ζήτησε από το Δικαστήριο και την πλήρη γονική μέριμνα. Η καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έγινε από το Γραφείο Ευημερίας το οποίο και αντιλήφθηκε προφανώς την παρανομία.

Η όλη υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής με διεθνή χαρακτήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε Κύπρο και Φιλιππίνες από τον Μάρτη του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2019. Ίδιες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ λένε πως η ύποπτη 47χρονη ταξίδεψε στις Φιλιππίνες τον Μάρτιο του 2017. Τότε η βιολογική μάνα του βρέφους υπολογίζεται πως ήταν έγκυος 4-5 μηνών. Η ύποπτη ταξίδεψε ξανά στις Φιλιππίνες τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Το βρέφος ήρθε στον κόσμο τον Ιούλιο του 2017. Η βιολογική μητέρα φέρεται να σύναψε συμφωνία με τον Ελληνοκύπριο για να της αποστέλλει ο τελευταίος 250 ευρώ μέχρι να γεννήσει.

Όπως υπολογίζεται η βιολογική μητέρα έλαβε μέχρι να γεννήσει 1.000 με 1.500 ευρώ. Η ύποπτη 47χρονη ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές ενώπιον τους οι δυο καταζητούμενοι μαζί με το βρέφος βρίσκονται στην Τουρκία. Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα λάβουν άλλες 20 καταθέσεις ενώ εκκρεμούν να γίνουν κι άλλες έρευνες.

κόσμος, Ελλάδα, Κύπρος, ΜΩΡΌ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.