Δευτέρα 16.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ερντογάν: Όσοι αγνοούν την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή τους

Ερντογάν: Όσοι αγνοούν την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή τους

Σε προκλητικό ύφος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι όσοι αγνοούν την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο «θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη τους», σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

«Θέλω από εδώ να το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι στην Κύπρο και το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία. Αυτοί που προσπαθούν να μας αγνοήσουν σε αυτή την περιοχή πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω από όλα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ύπαρξη. Όπως και σε κάθε θέμα, αυτό που προτιμούμε στην Κύπρο και το Αιγαίο είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι να κερδίζουν (win win). Ενώ υπάρχουν τρόποι για να κερδίσουμε όλοι μαζί, αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε διαμάχη και κρίση πρώτα θα δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν λάθος δρόμο με το να απειλούν και να χρησιμοποιούν τον εκβιασμό αντί του διαλόγου και είπε πως είναι αδύνατο για οποιαδήποτε χώρα να τις εμπιστευθεί.

Σε ομιλία του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Ερντογάν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την αξιοπιστία τους με την εμπλοκή τους σε παγκόσμιους εμπορικούς πολέμους.

Ο Ερντογάν είπε πως οι διακυμάνσεις της λίρας δεν αντανακλούν την οικονομική πραγματικότητα και πως η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερβεί τις επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε, στην οικονομία.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως αποκαθίσταται η ισορροπία στην οικονομία της Τουρκίας και εξέφρασε την ελπίδα πως οι τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησαν την Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις και να αυξήσει τους δασμούς, θα βελτιωθούν σύντομα.

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Τουρκία επιδιώκει να εξασφαλίσει τον έλεγχο της βόρειας Συρίας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, απομακρύνοντας την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG) από την περιοχή.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία σκοπεύει επίσης να «καθαρίσει» τις επαρχίες Σίντζαρ και Καντίλ του Ιράκ από τους Κούρδους μαχητές. Η Άγκυρα περιλαμβάνει την YPG στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, κατηγορώντας την για στενούς δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει εδώ και δεκαετίες αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία.

κόσμος, Τουρκία, Κύπρος, Αιγαίο

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.