Δευτέρα 16.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ιταλία: Το εθνικό χρέος θα μειωθεί. Οι Ευρωπαίοι εταίροι ας μην ανησυχούν

Ιταλία: Το εθνικό χρέος θα μειωθεί. Οι Ευρωπαίοι εταίροι ας μην ανησυχούν

Κατά την έναρξη των εργασιών του Eurogroup,  ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία, αναφέρθηκε στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

«Το ιταλικό χρέος, το 2019 πρόκειται να μειωθεί. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Τρία.

«Περιμένουμε να διαβάσουμε αναλυτικά τα μέτρα, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού δεν είναι συμβατό με το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, από το Λουξεμβούργο.

«Υπάρχουν κανόνες και είναι ίδιοι για όλους, διότι το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο. Μειώνουμε το χρέος, σεβόμαστε τους κανόνες αυτούς και μένουμε κάτω από το 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, όχι για να ικανοποιήσουμε την Κομισιόν, αλλά διότι θεωρούμε ότι είναι καλό για τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

Ο δε επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι «προς το παρόν, αυτό που γνωρίζει είναι ότι το ιταλικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 2,4% του ΑΕΠ για την επόμενη τριετία. Κάτι το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόκλιση από τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε, μέσω Facebook «ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι θαρραλέος και σοβαρός, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και την δημοσιονομική σταθερότητα».


κόσμος, χρέος, Ιταλία

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.